Biografi

Nogen ideer er så oplagte, at det kan undre, de ikke spreder sig som ringe i vandet. Som den der med, at to topbegavede, men væsensforskellige sangskrivere tager hinandens materiale under kærlig behandling og i processen giver det såvel nye betydninger som tilfører det uventede vinkler. Det skader ikke sagen, hvis vi taler to stærke personligheder med hvert sit unikke udtryk, som til daglig ikke ligefrem deler kernepublikum. Fra to forskellige generationer. Af to forskellige køn. Og som tilmed synger på to forskellige sprog, dansk og engelsk. Det burde da kunne slå mere end gnister.

Som da TV2-sangeren og sangskriveren Steffen Brandt til et arrangement i Kerteminde i 2001 hørte Tina Dickow give hans ”Det eneste hun vil var at danse” til bedste, og begejstringen ingen ende ville tage. Det blev startskuddet til et uventet samarbejde, som i første omgang manifesterede sig ved diverse gæsteoptrædener til hinandens koncerter, derefter en stribe ”hemmelige” koncerter på udvalgte steder, før de i 2006 kom ud af skabet med deres fælles fortolkning af Leonard Cohens ”Halleluja” (gendigtet af Steffen Brandt) på den succesfulde hyldestplade På danske læber.

I 2009 blev det endelig tid til en vaskeægte turne med den dynmaiske duo Dickow & Brandt, som tog nationen med storm. En stille storm, for det var et helt akustisk show, blot de to med et par guitarer og hinandens sange. Og nu er det blevet tid til at gentage succesen, både for dem, der missede duoen i første ombæring og dem, der gerne vil genopleve magien fra den første turne.

Dickow synger TV-2! Brandt synger Dickow (som han til lejligheden har oversat til dansk!). Og der bliver naturligvis også plads til nogle velvalgte coverversioner. Samt til både røverhistorier og mere alvorlig snak. Det bliver både festligt, rørende, seriøst, intimt og musikalsk udover enhver beskrivelse.

Med Tina Dickows ord:

Jeg synes, Steffen og jeg kan noget helt særligt sammen. Vi kan give hinandens sange et nyt twist, og jeg elsker at synge hans fantastiske sange på dansk og være med til at vise alle de lag i teksterne, som virkelig kommer frem i vores akustiske versioner. 

Det er altid en stor oplevelse at være på scenen med Steffen og at give publikum noget, de ikke er vant til at få!

 

Og Steffen Brandts:

 

Da jeg hørte Tina Dickow fortolke ”Alt hvad hun ville var at danse” forstod jeg først virkelig hvad den sang handler om. Tina kan den kunst, at give fiktive karakterer liv – så meget, at man aldrig er i tvivl om at de findes og ligesom alle os andre venter på at blive læst og forstået.

I det helt enkle set-up : To guitarer, to sangskrivere er der ingen vej udenom: Vi kan ligeså godt sige tingene som de er – ind til benet og i al fortrolighed….

Booking

SKANDINAVIAN
Bo Andersen – bo@skandinavian.dk